faaaan

Nu har jag suttit och skrivit ett helt långt inlägg och sen trampar katten över tangentbordet så allt försvann!!!!!! Jävla skit!

Åh känner mig väldigt lättretlig idag, har ingen bra dag, vet inte hur jag ska hantera dom närmsta veckorna, vad jag ska göra eller ta mig till när jag behöver hjälp!
Jag bävar verkligen inför morgondagen, kommer INTE att bli kul, känns SKITJOBBIGT!!!!

Vem ska jag ringa?

Sen farmor gick bort har jag i princip mått dåligt varje dag. Jag har en olustig känsla i kroppen, jag känner en stor tomhet, som att jag bara är ett skal som vandrar omkring. Har jättesvårt att gråta fast jag känner att jag behöver gråta, det skulle vara så skönt att få släppa lite spänningar. Hela kroppen på mig är spänd, ryggen gör ont, magen knyter sig och bröstet känns tungt. Jag känner mig så fruktansvärt ledsen och ensam! Jag vet att jag inte är ensam, jag vet att jag har min man och våra barn men tomheten och ensamheten finns där iallafall.

Min värld är antingen svart eller vit, det finns inget mellanting. Jag vet att detta inte bara är jobbigt för mig utan även för mina anhöriga och jag är ledsen för att det har påverkat Er, det har aldrig varit min mening. Ofta brukar jag tänka på att Ni skulle ha det bättre utan mig, det är ju jag som ställer till allting och det är just den slingan som surrar runt-runt-runt som ett mantra i mitt huvud ; Jag ställer till det, jag är inte värd nånting, dom skulle få det bättre utan mig.... så går mina tankar nästan heeela tiden!

Finaste finaste C vad ska jag göra? hjälp mig för jag drunknar snart.... // Sofie


Lite tankar

Jag har gått och funderat ett tag på hur det var att vara inlagd på en låst avdelning.

Jag låg inne på LPT (lagen om psykiatrisk tvångsvård) pga hög suicidrisk. Jag fick inte gå ut, jag had personal runt mig hela tiden (extra-vak), ja jag kunde inte göra någonting själv. Vilket givetvis var väldigt jobbigt men såhär i efterhand måste jag nog erkänna att jag behövde det.
När jag blev av med mitt extravak så försökte jag på en gång ta livet av mig, försökte hänga mig men slangen gick av och jag hittades avsvimmad inne på rummet. Efter det fick jag extravak igen. Tiden gick och månader passerade, jag blev succesivt bättre och till slut blev jag av med mitt extravak.

Jag häpnas över hur olika människor som låg inlagd på psyket, det var alltifrån kända sångerskor, skådespelare, högt uppsatta chefer, kvinnan från ICA, dem självdestruktiva 18+ tjejerna, folk som mist sina nära, folk med adhd ja alla kategorier fanns där inne.

Sista gången jag var inlagd så skämtade jag en hel del när jag började må bättre. Jag tog min BH och satte på huvudet och sprang som en dåre i korridoren och fan va personalen skrattade! haha (gjorde så där med bh´n pga en ssk som trodde min bh var en väska) Ja svårt o förklara.
Sen fick jag berättat för mig att en gång så hade en fisk hoppat ur från akvariet och halkat runt i korridoren vilket slutade med att en ssk tog fisken öppnade fönstret och kastade ut den. Sen fantiserade vi om att nån från PIVA kunde ha blivit utskriven och fått en fisk i huvudet...snacka om att vårdpersonalen skulle tro att den skulle ha fått en psykos igen :-)

Det görs dokusåpor hela tiden på tv och jag har alltid sagt att skulle sverige vilja ha nåt kul o titta på så skulle dom filma inne på en låst avdelning. Fy fan vad folk skulle skratta! Den ena är fan värre än den andra! Folk som pratade om sina stalkers och papparazzi´s som inte fanns i verkligheten, en gubbe som hade adhd ggr 1000, den högljudde alkisen och drogmamman...

Nej nu får det räcka för idag! Skriver mer imorgon nu ska jag gå o nörda mig med Super Mario Galaxy 2 :-)


Pusssssss // Sofie

Matkoma deluxe

Asså shiiiit va mätt jag är (Ja jag är lite måns möller inspirerad)!

Dagens middag blev en egen uppfinning; Tortillabröd, klyftpotatis med salt peppar och kryddor, köttfärs med krossade tomater, vitlökssås och paprikachili-cremé fraiché och så lindar man in det i brödet! Supergott!!!

Blev ingen fest för mig idag, sjuka barn och så känner jag mig ganska orkeslös och negativ. Känner mig ganska nere, men det kanske inte är så konstigt.

Dagen har bestått av att ta hand om kottarna, kollat på barnfilmer, spelat Super Mario och bara latat oss.

Ikväll ska maken kolla på fotboll så vi får se vad jag hittar på kommer säkert skriva ett inlägg senare ikväll om lite känslor och sånt jag känner att jag måste få ur mig! Tänk att så många känslor kan finnas i EN enda kropp!

Puss o kram på Er!! // Sofie

Sjukstugan hälsar

Hej hopp!
Sjukstugan som hälsar här....Vaknade inatt av att jag fick en stor kräka i ryggen... mysigt värre!!
Lilleman som blivit magsjuk. Så det va bara upp o hoppa 04.00 inatt och skicka iväg storplutten till sitt rum och bära ner lilleman till badkaret och tvätta av honom kräkrester *uähhh* o sen springa upp till övervåningen o torka bort kräkan och slänga iväg sängkläderna.
Sen ringde jag faktiskt maken som kom hem från jobbet o hjälpte till! *bäst*

Så idag har vi slappat i soffan hela familjen, har kollat på Toy Story 3 och Cars 2 (bärgarns...nånting...).
Sen så åkte jag och handlade Super Mario galaxy 2 wii som var sjuuuukt roligt!!!
!Egentligen skulle jag ha gått på 30-årsfest imorgon men jag stannar hemma... :-(

Ikväll blir det idol och lite julmust (så jävla gott) kanske blir en öl också! :-)

Ja just ja, idag har vi tagit fram julstöket! Så nu är det jättefint och mysigt här hemma, ljusstakar i fönstrena, en stor stjärna i köket, en ljusslinga på framsidan i trädet, en ljusslinga på baksidan och altanen. Myyyys tänk att det snart är första advent?!! Tiden går sjukt fort! Har mycket o se fram emot i december men tyvärr ska "C" utomlands i en hel månad...jobbigt läge...hur fan ska jag klara mig?!? aja det får lösa sig!

Ha en trevlig kväll allihopa! // Sofie

Mardrömmar

Jag plågas av mina mardrömmar. Nu har jag ringt maken 2 nätter i rad och varit hysterisk över att jag drömmer om pappa och hans snopp hela tiden. Jag vill inte mer, vill inte vill inte vill inte. Jag vill inte sova mer!!!!

Dagens

Idag har jag varit på dbt-grupp hela förmiddagen...gick sådär..mådde inte så bra men det funkade..vi gick igenom känslor och ilska. Intressant för mig som får vredesutbrott lite titt som tätt....

Efter det åkte jag hem och hämtade maken sen bar det iväg till min individualpsykolog. Vi hade anhörigsamtal igen (brukar ha det varannan vecka) och det blev verkligen hur bra som helst. Här hemma har vi gått och retat oss på saker hos varandra när det enda vi har gjort är att missförstått varandra. Vi fick prata ut ordentligt och sätta ord på våra känslor och förklara utförligt vad det är man tänker på. Vad maken tyckte om festen jag ska på, att han är rädd att jag ska ta droger (noooo way), att jag ska handla impulsivt och bli att må dåligt. Det enda jag vill är att gå dit och fira min vän som fyllt 30 år, äta en god middag och sitta o snacka lite på kvällen.

Har haft en del skumma saker för mig, har varit helt flummig och varit lite off om man säger så. Igårkväll somnade jag i soffan som vanligt, det tog över 10 minuter för maken o väcka mig, sen gick jag upp o la mig (trodde jag), o sen vaknade jag mitt i natten av en mardröm. Jag drömde om pappa, allting hände igen, det var som att jag var där och han våldtog mig ännu en gång) så då ringde jag maken (som jobbar natt) så han fick trösta mig. Sen somnade jag igen...
Och när jag satt och väntade på gruppen kom jag på att jag ska spela in min psykologs röst när hon peppar mig eftersom hon ska ha semester en månad så då satt jag och kollade röstinspelningar och då hade jag spelat in en snutt igårkväll vid 23.30....haha helt stört!!! först hörde man en massa knak o brak och sen ett dovt heeeeeeeeeeej.... haha jag dog av skratt när jag hörde mig själv. Och inte har jag nåt minne av det heller...!

Nej nu är det dags för House (bara jag som tycker att han är läcker?!?) pusspuss// Sofie

Ångest

Ångesten har bitit nya tag i mig, det är jobbigt. Livet är jobbigt, tankarna är jobbiga. Min hjärna går på högvarv, det surrar runtruntrunt i huvudet. Jag har bankat huvudet i kaklet i badrummet, vill få bort det jobbiga, vill sluta tänka. Jaga iväg ångesten, den fruktansvärda ångesten jag kämpar med varje dag. Varje dag får jag kämpa arslet av mig för att stå ut och fortsätta leva. Ibland vill jag inte leva längre, livet är för jobbigt, men jag kan inte lämna det liv jag har, jag kan inte lämna mina barn, jag kan inte lämna min make, jag vill inte lämna dem, jag älskar dem, men livet är så svårt. Livet är inte rättvist. Min man mår inte bra, jag mår inte bra, hur ska detta sluta? kommer jag sitta på psykakuten snart igen, kommer jag bli inläst på en avdelning med extravak över mig, för att personalen skall hindra mig från att ta livet av mig, hindra mig att skära mig, hindra mig från mig själv och mina tankar.
Tänk vad mycket en hjärna kan tänka! Tänk om det skulle ha varit sant det där när man säger; 50 öre för vad du tänker på...då skulle jag ha varit miljonär!
För att sova behöver jag medicin, annars kan jag inte somna, för att fungera på dagen behöver jag flera lugnande (bensoprep.), jag behöver mina antidepressiva för att funka något sånär på dagarna.
Ibland händer det att jag tar för mycket tabletter och jag skäms för att säga det men det är så skönt att få komma bort, att gå in i dimman och bara lulla runt, jag vet att det är farligt och att jag har varit nära att dö av överdoser men att få chansen att fly från allt det onda för en stund lockar mycket. Mindre kul blir det när man vaknar till och kvicknar till efteråt, ångesten för att ha utsatt sina närmsta för detta är inte kul, men jag är inte mer än en människa, jag gör många fel, jag har inte alltid rätt och jag gör dumma saker ibland men det finns en orsak, en enda orsak till att jag mår som jag mår, att jag handlar som jag handlar, att pillerna skänker mig en tillflyktsort, ett enda "litet" ord som allting handlar om.

Ordet är "pappa"......

Jobbigt läge

Usch jobbigt läge, isen funkar inte ett skit! Kryper i kroppen och fingrarna på mig....distraktion på hög nivå, lyckas eller inte? tiden får utvisa det....

// Sofie

Äntligen fredag

Fredag igen! Som vanligt blir det hemma-mys med mina grabbar! Lite god mat och vin, godis till trollen!

Igår hade jag en riktigt bra dag! Jag åkte o shoppade lite på förmiddagen, fick tag på ett par nya mysisar, trosor, jeans till stora busen och en tröja till minimannen! Efter shoppingturen satte jag mig här hemma och började rita...har inte haft koncentration och sitta still o rita men igår gick det jättebra och jag var koncentrerad...försvann in i ritningen och tänkte bara på det...o det var så jäkla skönt o få en paus från allt elände!

Idag har jag mått lite sisådär...varit o handlat mat och försökte rita men det gick inte idag...har svårt att koncentrera mig och sitta still....oron i kroppen är så jobbig, hela tiden så är det antingen benen eller armarna som far på mig. Mitt självskadebeteende fortsätter och har eskalerat den sista tiden...

Jag saknar farmor så mycket. Det gör så ont i hjärtat att veta att hon inte finns mer...min älskade älskade farmor! Du var mer än en farmor för mig och det vet du!

När jag tänker tillbaka på din begravning så var det väldigt fint, enkelt och en chans att säga adjö en sista gång. Det stod en stort fint kort på dig framme vid altaret och då brast jag ut i gråt, du såg så fin ut och så glad. Det är så jag vill minnas dig. Jag vill inte minnas våra bråk och att du inte trodde på mig, jag vill minnas det fina med dig!

På begravningen så var pappa där, hade inte sett honom på jättelänge...sist jag såg honom var när han gick förbi mig i sjukhusets entré för 6 månader sen..och innan det var det nog ett år sen...och då också utanför sjukhusets entré och han bara gick förbi mig...så mycket betyder jag för honom.

Pappa var iallafall där med någon ny kvinna och jag ville bara skrika till henne att hon är tillsammans med en pedofil, att han utsatt mig för sexuella övergrepp från det att jag var 4 år...
Nu i efterhand är jag så besviken på att jag inte fick sitta på första raden med alla mina släktingar, med mina kusiner med min farbror och hans fru...jag o maken fick sitta längst bak. Löjligt!!! Alla andra som var där vet vilket speciellt band vi hade till varandra!

Orkar inte skriva mer..... så ledsen!

Jag älskar dig farmor!!!!


When I look at you!

Jag kan inte med ord beskriva hur mycket du betyder för mig! Du är mitt allt, mitt hjärta, min stora kärlek!

Vad vore jag utan dig? Utan dig och barnen hade jag inte levt idag. Då hade jag gjort slut på det här livet för längesen!

Du är den som har stått vid min sida hela tiden, i ur o skur, när jag mådde som bäst och när jag mådde som sämst. Du höll mig vid liv, du gav mig en (3) anledning(ar) till att fortsätta kämpa!

Du har fått mig att se att det finns en ljusning i slutet av tunneln, ibland glömmer jag bort det bara, därför behöver jag påminnas om det ofta.

Jag vet att mitt humör svänger som sjutton, det är en del av diagnosen men jag vill inte att du ska se mig som en diagnos, jag är en människa. Fast en människa med svårigheter.

Du har offrat så mycket för mig och jag är dig evigt tacksam, det finns ingen annan som dig!

Du ser mig för den jag är även fast jag försöker dölja saker och hålla allt inom mig, men du ser mig, du ser mig som ingen annan gör! Du får mig att känna hopp. Ett hopp på att alla människor inte är svin!

Du är den som tagit hand om mig när jag legat på sjukhus, du tog hand om mig när jag blev utskriven.

Du är mitt allt älskling och jag älskar dig så himla mycket!!!!!!!!

Puss puss// Sofie

God Morgon

Eller nåt?!? hah

Vet inte riktigt vad jag ska skriva...känner mig så ofokuserad!

Men vet ni hur man får en blondin att skratta på en fredag?
(Man drar ett skämt på trosdagen) Kul va?!? haha simpel humor jag vet....!

Vet Ni vad en hjärncell som befinner sig i en blondins huvud?
Turist...haha

Själv är jag ju blond, så jag e både trögfattad och korkad! ;-)

Nej nu ska jag förpesta världen med en cigg...

ciao homies// Nörd/hiphop-Sofie

Det gör för jävla ont....

Har en piss-dag idag...

Haft ett jättejobbigt samtal hos min psykolog....hon fick dra orden ur mig.... vågade inte berätta det först och sa nej, då bad hon mig skriva det på tavlan men det vägrade jag...efter ett tag så släppte jag bomben... jag grät och kände mig förjävlig!

Mår inte bra just nu....tycker det är jobbigt att vara hemma, det är jobbigt att vara någon annan stans, det är jobbigt att leva.

Det "poppar upp" minnen hela tiden och det är svår att sortera allt. Det är som ett virr-varr i huvudet på mig. Ena känslan/ minnet- vad ska jag göra av det här? i vilket fack tillhör dn här känslan det här minnet?

Jag känner mig så jävla äcklad, full av hat och full med skam.....

Jag vill inte mer....

// Sofie

Söndagsmys i soffan

Den här helgen har vi inte gort ett skit...bara vart hemma, sovit och myst! Lillplutten hade 39 graders feber igår så pluttis var soffliggande hela dagen igår...men nu mår han bra igen!

Nu ska jag snart bänka arslet i soffan för att kolla på The Hills, The City och Teen mom.....!

Det var min helg, spännande va?

Nej men jag har inte orkat göra nånting, har mått så dåligt, mått illa, skurit mig flera ggr och bara mått piss....

Vore det inte bra om jag fixade en systemkamera? då kunde jag ju lägga upp en massa fina bilder här också! :-)

Puss o hej!! // Sofie

Vill ha

Det är inte mycket saker jag säger att jag vill ha men jag vill verkligen ha en systemkamera!!!

Snälla tomten?!?

En Eos tack!

Det var allt! hah

Begravningen

Igår var jag som sagt på min farmors begravning. Det var bland det svåraste jag någonsin gjort!
Ceremonien var väldigt fin och jag blev så otroligt rörd över alla fina saker prästen berättade om min älskade farmor! Tårarna rann ner för kinderna på mig och maken min var ett otroligt stöd. Han höll om mig runt axeln och höll mig i handen. Jag höll hårt om mitt halsband där jag hade en diamantring hängandes som jag fått av farmor.

Min pappa satt 2 stolar snett framför mig och jag lyckades behålla mitt pokerface, ville inte ge honom den glädjen av att se mig bryta ihop. Jag var stenhård och totaldissade honom och han dissade mig lika mycket. Vilken jävla ynklig gris han är!!!! Fegare människa får man leta efter!

Jag är iallafall glad över att jag tog mig i kragen och var närvarande på farmors begravning. Hade aldrig förlåtit mig sälv om jag nte skulle ha gått.

Idag tänder jag ett ljus för min älskade ängel! Jag älskar dig och saknaden är stor och sorgen total men du kommer alltid finnas i mitt hjärta och jag ska tänka på alla våra fina minnen ihop! Tack för allt farmor!

Puss puss / Din Sofie

Begravning imorgon

Imorgon är det dags för farmors begravning. Det kommer att bli jättetufft att gå dit för jag vet att pappa kommer att vara där. Sist jag såg min pappa var i somras utanför sjukhusets entré när jag var inneliggande, han tittade på mig, på mina armar, hymlade med ögonen och bara gick förbi.

Men jag vet att jag måste gå på begravningen, jag får försöka sätta allt som handlar om pappa åt sidan. Jag måste göra detta för farmor, jag älskar henne så mycket!

Det är så svårt att veta att hon inte finns mer, sorgen är total och slår omkull mig när jag tänker på det därför har jag sysselsatt mig med andra saker så jag inte hinner tänka...

Men idag går alla mina tankar till farmor. Jag älskar dig farmor, jag vill ha dig här hos mig! Du är min ängel, den som har brytt sig om mig. Fan vad svårt det är att leva utan dig. Jag önskar så att vi hade fått ett bättre avslut än det vi fick. Jag önskar att du trodde på mig, jag behövde ditt stöd! Men jag vet att du vet att jag älskar dig! Jag älskar dig så mycket....sitter o gråter nu när jag skriver det här!

Jag önskar vi fick en dag tillsammans, och prata, kramas och umgås!

Imorgon kommer jag förbereda mig gnom att ta lite extra lugnande tabletter. Det tyckte min psykolog att jag skulle göra. Hoppas det hjälper lite....

Farmor jag saknar dig! Du kommer för alltid vara i mitt hjärta!!!!

Puss farmor// Sofie

Dagens låt

Här kommer dagens låt...så lyssna o njut...e så glad att han gör comeback för jag har alltid gillat Nelly !
http://www.youtube.com/watch?v=N6O2ncUKvlg&ob=av3e

Bloggar lite mer sen....

bakis

Usch fy o fan vad bakis jag är idag!!!

Men fan va kul vi hade igår, maken fyllde 30 år så vi hade stor fest här hemma....vi var väl en 25 personer.

Gud vilka underbara vänner vi har! Som ställer upp i med och motgångar!

Blev iallafall på lyset efter några glas champagne och rödvin....o vi höll på inpå småtimmarna. Våra bästa vänner sov över hos oss och vi hade det så jäkla mysigt!

Tack för att ni finns!!!

Men nu saknar jag barnen nå så sjuuuukt mycket!!! Vill pussas o gosa med dom, mina små skruttar!!!!

Vill även skriva lite om Mami som hjälpte oss att fixa iordning här hemma och lagade maten, du är BÄST!!! Älskar dig mami!!! Hade inte klarat det utan dig! puss puss

Näe n ska jag inta soffläge och slappa, kanske sova lite till och sen kolla på The Hills....


kram från en bakis sofie

Ny dag nya utmaningar

Godmorgon på er!!

Gud va skönt jag sovit inatt... gick o la mig vid 22.30 efter Grey´s.... o sen vaknade jag pigg som en lärka kl 06.30 o barnenlåg fortfarande o sussade sött! Finns det något bättre än att vakna på morgonen och ha 2 underbara barn sovandes bredvid sig. Dem ser så rofyllda ut, och sen när dem vaknar vill dem kramas och gosa en stund innan vi går upp!

Idag ska vi till psykologen jag och maken...ska bli skönt att få ventilera lite och försöka få maken att fatta varför jag beter mig som jag gör ibland.
Det tillhör diagnosen som jag fått....

Maken och Mami ska iallafall börja gå en anhöriggrupp och lära sig lite om diagnosen, hur man kan förhålla sig till mig när det blir knas. Både maken o mami tycker det verkar jättebra och dem är positiva till att gå den här gruppen. Känns skönt att dem bryr sig! Jag älskar er så!!!!

Jag vet att jag måste bli mindre aggressiv och inte få utbrotten som jag får ibland. Det ärliksom missvisad aggression. Aggressionen kommer ju pga pappa och det han gjort.

Jag är ledsen och arg för att farmor gått bort.... jag saknar henne så fruktansvärt mycket.... jag tror inte jag fattat än att hon är borta, att jag aldrig mer kan träffa henne, inte prata med henne! Nu när jag skriver det här så knyter det sig i bröstet på mig.....! :-(

Skönt att vi ska ha fest på lördag... supa bort sig lite ;-) Har fan inte varit full på länge nu...senast var i augusti och innan det var det fan flera år sen!

Ikväll ska jag hämta mi mami på hennes jobb sen ska vi hem till mig och fixa o dona inför partajjet!


Trevlig dag på er, hörs lite senare.. <3 // Sofie

Repeat

Repeat i min Ipod just nu är "angel"- broken door ! Så fin låt!!!

http://www.youtube.com/watch?v=HK3EY0ASecA Länk till låten...lyssna på texten! Tänker på min älskade farmor!

Imorgon ska jag och älsklingen till psykologen...behöver lite extra hjälp just nu eftersom det e så jäkla pissigt jobbigt! Känns skönt att få hjälp av C, känner ett förtroende för henne som jag inte känt med någon annan psykolog!

Har precis kollat klart på greys och ska ta o gå o lägga mig nu..upp tidigt med barnen imorgon.

Ta hand om Er alla!! // Sofie

Laddar

Håller på o ladda för stora festen på lördag! Ska bli så jäkla kul!!! Äta gott, dricka lite vin och prata o umgås med kära vänner och gubbens släkt. På fredag blir min älskling 30 år! :-) Min gubbe!!!!

Nu ska jag ta o städa lite mer...har precis städat hela köket, dammat och gjort rent varenda lucka! Så nu är det skinande svart...! Mitt kök är svart högblankt....skitsnyggt och jag gillar det som fan!!!
// Sofie

Kan inte andas...

Jag kan inte andas, varje andetag jag tar gör så fruktansvärt ont!

Min värld har slagits i spillror... mitt hjärta är trasigt och sorgen gör mig totalt förlamad.

Hur ska jag kunna leva utan dig? du är min ängel!!!

det gör ont, ont ont hela tiden // Sofie

RSS 2.0